VR Films

Je bent hier:Home-VR Films

De filmindustrie volgt de gameindustrie op de voet als het gaat om ontwikkelen van films voor Virtual Reality. Voor de filmwereld liggen er ook enorme kansen op het gebied van Virtual Reality.
Virtual reality zal de manier waarop je film kijkt voorgoed gaan veranderen, dat klinkt op dit moment waarschijnlijk nogal vergezocht maar we staan aan de vooravond van een de grootste revoluties in de manier waarop we films kijken.

Oculus_facebook_1Al sinds de komst van het bewegende beeld zijn we op zoek naar een zo volledig mogelijk beleving van beeld en geluid, tegenwoordig kijken we het liefst films op een groot 3D scherm met geluid uit een Surround Sound Cinema set. Alles om een zo intens mogelijke filmervaring te beleven.
Virtual Reality is in staat om de intensiteit van deze filmervaring naar een heel nieuw niveau te tilen. Virtual Reality is primair bedoeld om “Immersive” te zijn en je dus zo diep mogelijk onder te dompelen in een ervaring.

VR_filmsCombineer dit met de technieken die nu al voorhanden zijn op gebied van CGI en special effects en je kan je voorstellen dat je straks weggeblazen zal worden door wat ons te wachten staat op dit gebied.

Nieuwe deuren gaan open en de filmindustrie is volop in gang om deze revolutie werkelijkheid te maken, De grootste filmstudios gingen al samenwerkingsverbanden aan met Virtual Reality bedrijven en menig filmfestival staat al in het teken van VR Film.

Lees hier alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van VR Films!

Plex maakt Virtual Reality streaming mogelijk met Plevr

Door: | 2017-11-01T14:55:58+00:00 27 december 2016|Categorieën: mg, VR Films|

Sharing is caring! Wat van mij is, is van jou en het jouwe is meteen ook van mij. Of toch, de digitale variant van dat concept lijkt vandaag niet meer weg te denken. Echte vrienden delen immers elkaars berichten op sociale media en maken meteen gebruik van allerhande clouds om allerlei bestanden beschikbaar te stellen.

Sony gaat VR content maken met de Nokia OZO

Door: | 2017-11-01T14:56:00+00:00 17 november 2016|Categorieën: mg, VR Films|

Sony Pictures heeft een deal gesloten met Nokia voor het gebruik van het OZO 360° cameraplatform om VR content te produceren. Sony geeft aan dat ze de techniek zullen gaan gebruiken voor zowel de creatie van content als voor het livestream evenementen.