VR Consoles

Je bent hier:Home-VR Consoles

Naast Mobiele VR (zoals Cardboard) en VR HMD’s bestaat er nog een derde categorie VR: VR Ready Game Consoles.xbox_scorpio

Met VR consoles bedoelen we geen Virtual Reality brillen, het gaat hier om Gaming consoles die geschikt zijn voor het aansturen van VR HMD’s.

Drempel naar adoptie

Het is op dit moment zo dat VR headsets zoals Oculus en HTC VIVE enkel aangestuurd kunnen worden door een zwaardere PC, een dergelijke PC kost je minimaal E1000,- en dit is een behoorlijke drempel op de weg naar massale adoptie van, in ieder geval, hoge kwaliteit Virtual Reality. (op mobiele VR heb je dit probleem uiteraard niet, je Smartphone fungeert daar als het platform)

Project Scorpio

We hebben deze categorie opgezet na de officiele bevestiging van Microsoft’s: Project Scorpio.
We verwachten namelijk dat de gameconsoles richting de toekomst allemaal in staat zullen gaan zijn om VR HMD’s aan te sturen.

Het voordeel van een VR ready console zal zijn dat je “gewoon” een spelcomputer hebt staan, net als honderden miljoenen mensen die nu ook wereldwijd hebben staan. De Console zal echter ook in staat zijn om jouw VR bril aan te sturen.

Dit vormt in onze ogen een enorm selling point, het is niet voor niks dat Microsoft deze stap zet.
Wij verwachten, om bovengenoemde redenen, ook dat een VR bril als de Playstation VR erg snel de populairste VR HMD zal blijken te zijn.

Uiteraard kan het zijn dat we er volledig naast zitten, dan zal je deze categorie op termijn vanzelf zien verdwijnen ;-)

Je blijft hier op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van VR Game Consoles

Xbox One streaming app voor Oculus Rift beschikbaar

Door: | 2017-11-01T14:55:59+00:00 13 december 2016|Categorieën: mg, Oculus Rift, VR Consoles|

Het hing al even in de lucht en nu is het dan ook zover: De Xbox One Streaming app voro Oculus Rift is vanaf nu te downloaden. Met de Xbox One streaming app speel je Xbox One games direct op je Oculus Rift en dat schept natuurlijk wel een aantal mooie mogelijkheden! De app is