Samsung Gear VR

Je bent hier:Home-VR brillen Mobiel-Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is de Virtual Reality bril die Samsung in samsung_gear_VR
samenwerking met Oculus ontwikkelde. Dat wil zeggen dat de bril zelf is ontwikkeld door Samsung en dat de content komt van het Oculus Platform. Deze headset draagt om die reden dan ook de branding van zowel Samsung als Oculus.

De bril is sinds november 2015 verkrijgbaar, de adviesprijs ligt op E99,- en is ondermeer verkrijgbaar bij Coolblue

In Augustus 2016 is een update gereleased. Deze kent als belangrijkste nieuwtje het feit dat deze door het wijzigen van de USB connectie compatible is met de Note 7.

De Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR behoort tot de mobiele VR brillen

De Samsung Gear VR werkt eigenlijk volgens hetzelfde principe als de Google Cardboard. De Gear VR is echter qua ontwerp, gebruikt materiaal en draagcomfort wel van een andere klasse dan de Cardboard.
Deze VR headset is lichtgewicht en fraai van vormgeving. Als je de Gear VR voor het eerst in handen krijgt merk je wel dat er aandacht is besteedt aan de bouwkwaliteit en een en ander voelt gewoon goed aan.

Het gebruikte materiaal is kunststof en de bril is op de juiste plaatsen voorzien van een gezonde dosis “cushioning” waardoor de bril, ook bij langduriger gebruik, niet vervelend gaat aanvoelen.

Versies

Er zijn gedurende de afgelopen jaren een aantal versies van de Samsung Gear VR op de markt verschenen.
We zetten ze even op een rij:

Tip: Lees hier welke telefoons er compatible zijn met de verschillende versies.

Samsung Gear VR I (Innovator Edition)

Introductie: eind 2014
Dit is de eerste Samsung Gear VR en was (is) vooral in gebruik bij ontwikkelaars. Naast ontwikkelaars was (is) er een groep early adopters die deze versie in bezit heeft.
Deze versie had een prijskaartje van E199,-, deze versie kom je “in het wild” niet vaak meer tegen.

Samsung Gear VR II Second Innovator Edition)

Om de Gear meer geschikt te maken voor een breder publiek werd met de Gear II afscheid genomen van de Note 4, deze versie kwam (kom) je ook veel tegen bij ontwikkelaars maar is ook een veelgeziene “gast” op beurzen en dergelijke.

Samsung Gear VR  (Consumer version)

Introductie: eind 2015. Deze consumentenversie van de Gear is inmiddels het ontwikkelaars en early adopter stadium ontgroeid, de bril werd gratis uitgedeeld bij aanschaf van een Galaxy S7 en is een behoorlijke hit, zeker in de eerste weken was de bril niet aan te slepen en was langere tijd uitverkocht bij diverse verkoopkanalen.

De bril is met E99,- (adviesprijs) gunstig geprijsd en kent een een behoorlijke range aan compatible toestellen.

Samsung Gear VR  (Consumer version II/”Note 7″)

In Augustus wordt een update van de Samsung Gear VR gereleased, deze versie is praktisch hetzelfde als de Gear VR “I” die in November 2015 gereleased is.
Verschillen ten opzichte van de eerste versie zijn het wijzigen van de USB aansluiting naar USB C, de bril is hiermee ook compatible met de Note 7.

Update 11-10-2016: naar aanleiding van problemen met de Note7 is Oculus, tot nader order, gestopt met support voor de Note7 (details hier)

Een meegeleverde USB adapter zorgt voor backward compatibility met de oudere toestellen die compatible waren met de eerste versie.
Verder is de FOV verbeterd, deze is van 96° naar 101° gegaan, niet dat je dit echt waarneemt maar toch het vermelden waard.

Verder is er een handige Home button toegevoegd, deze zit naast de Backbutton boven de trackpad.

De adviesprijs voor deze update bedraagt, net als de “oude” versie E99,-

Controllers

Je bedient de Gear  door middel van de, aan de rechterkant van de bril,  geïntegreerde touchpad. Met tikken en swipen
navigeer je moeiteloos door de interface. Optioneel zijn er ook Bluetooth controllers of gamepads verkrijgbaar, dat is voor sommige games zeker een aanrader en voor sommige applicaties zelfs simpelweg onmisbaar.

Display

Omdat het hier een Mobiele VR bril betreft hangt dit af van de specificaties van de gebruikte Smartphone, de Samsung Gear VR is geschikt voor gebruik met de Galaxy S7, S7 edge, Note5, S6, and S6 edge.

Tracking

Voor de headtracking en positionele tracking gebruikt de Samsung Gear VR een gyroscoop, accelerometer en een proximitysensor. In tegenstelling tot veel andere mobiele VR brillen heeft de Gear deze sensoren zelf aan boord.

Content:

De Gear is “Powered by Oculus”, aan content dus geen gebrek. We zetten hier geen lange lijst met beschikbare content neer maar verwijzen je voor het meest actuele aanbod graag door naar SamsungVR platform van Samsung

Specifaties en systeemvereisen

De specificaties van de Samsung Gear VR zijn als volgt:

specificaties_samsung_Gear_VR

Prijs:

De adviesprijs van de Samsung Gear VR is E99,-

Deel je Samsung Gear VR ervaring via Gear VR Chromecast

Door: | 2017-11-01T14:55:17+00:00 2 juni 2017|Categorieën: mg, Samsung Gear VR, VR brillen Mobiel|

Tegenwoordig is alles leuk om te delen, voor Virtual Reality geldt dit in hele sterke mate. Het is bijvoorbeeld ook de reden dat VR experience Centers, zonder uitzondering, gebruik maken van een zogenaamd "meekijkscherm". En als je een VR opstelling op een beurs of evenement ziet staan is er eigenlijk ook altijd wel een meekijkscherm

Samsung presenteert nieuwe Gear VR MET controller

Door: | 2017-11-01T14:55:20+00:00 1 maart 2017|Categorieën: mg, Samsung Gear VR, VR brillen Mobiel|

Samsung heeft, een half jaar na de lancering van de Samsung Gear VR "Note 7" editie. (van de Note 7 kennen we de tragische afloop) een nieuwe Gear VR gepresenteerd. Goed nieuws want deze nieuwe Gear is eindelijk voorzien van een controller die moet gaan zorgen voor betere en snellere selectie en navigatie in VR.

Inmiddels 5 miljoen Samsung Gear VR’s verkocht

Door: | 2017-11-01T14:55:57+00:00 6 januari 2017|Categorieën: mg, Samsung Gear VR, VR brillen Mobiel|

Over het algemeen zijn VR producenten, en zeker de grote Techbedrijven, niet heel mededeelzaam omtrent verkoopcijfers. Zo komt het dat we op basis van bijvoorbeeld SteamSpy cijfers en dergelijke nog wel iets kunnen gokken ten aanzien van verkoopaantallen maar een hard cijfer uit de mond van een topman hoor je niet vaak. Het is Samsung