Google Cardboard

Je bent hier:Home-VR brillen Mobiel-Google Cardboard

Google-CardboardIn 2014 voor het eerst gereleased: de Google Cardboard. De kartonnen VR bril maakt in 2015 een upgrade door en is waarschijnlijk de meest populaire en succesvolle VR bril van het moment. Dat heeft te maken met een aantal voor de hand liggende zaken, niet in de laatste plaats de prijs.
Er zijn inmiddels talloze afgeleiden van de Cardboard op de markt, varierend van kartonnen tot kunststof brillen in alle soorten, maten en prijsklassen.
We zetten de ins en de outs van de Google Cardboard voor je op een rij

De Google Cardboard

De Cardboard behoort tot de mobiele VR brillen
De naam doet het al een beetje vermoeden en inderdaad, de Google Cardboard is gemaakt van karton.
Het is een Low-cost en Low-Tech Virtual reality bril.
Het principe is eigenlijk heel eenvoudig, de cardboard komt als een hoofdzakelijk uit karton bestaand bouwpakket welke je in een paar minuten opbouwt tot een heuze VR bril.

De eerste ervaring met een Cardboard is eigenlijk behoorlijk overweldigend, om te beginnen verwacht je er niks van en ten tweede werkt het echt fenomenaa. Download een Google Cardboard App, uit het inmiddels ruime assortiment, maak je selectie en verbaas je! Het principe van VR is eigenlijk vrij simpel, de developers bij Google zijn echt goed in staat geweest om het ook vrij simpel te houden en het fundament van VR in een lowcost gadget te proppen.

Nadeel is dat je de cardboard altijd zelf met 1 hand moet vasthouden, het materiaal en de aanschafprijs lenen zich echter zeer goed voor het zelf verder customizen mbv bijvoorbeeld wat elastieken. Het tweaken van een Cardboard is al snel aan het verworden tot het speeltje van Modders die de meest exotische creaties weten te maken van het van origine best saaie uiterlijk.

Controllers

De Google Cardboard werkt niet met externe controllers, je bedient de Smartphonemagnetometer_cardboard die in de Cardboard gaat met de “Magnetic Slide” die op de cardboard aanwezig is.
Er zijn vele varianten die ook werken met dit principe, er bestaan ook vele varianten waarbij een Bluetooth controller of gamepad wordt meegeleverd.

Display

Hier kunnen we redelijk kort over zijn, het display bevindt zich namelijk in je Smartphone.
De FOV die de Cardboard levert ligt op 90°, dat is niet heel veel maar voor deze bril eigenlijk gewoon voldoende.

Tracking

De Headtracking en positionele tracking komen bij de Cardboard ook uit je Smartphone, je Smartphone spreekt hiervoor onder andere de accelerometer, gyroscoop en magnetometer aan.
Doordat deze sensoren, zeker bij de betere Smartphones, over het algemeen van hoge kwaliteit zijn vertaald een en ander zich

Content:

Door het enorme succes van de Cardboard zijn developers redelijk massaal op dit medium gesprongen. Dit betekent ook dat de hoeveelheid content die beschikbaar is met de dag groeit.

We gaan geen lange lijst met Apps, Games en video’s neerzetten maar raden je aan om een kijkje te nemen in de Google Play Store of in de App Store 

Specifaties en systeemvereisen

Ook hier geldt weer: de specificaties van je Smartphone zijn hier leidend.

Prijs:cardboard_action

Dit varieert  van dubbeltjes via Aliexpress of Banggood tot enkele euros, je pikt tegenwoordig bij de Action al een Google Cardboard op.

10 miljoen Google Cardboards mijlpaal gepasseerd

Door: | 2017-11-01T14:55:19+00:00 3 maart 2017|Categorieën: Google Cardboard, mg, VR brillen Mobiel|

Van alle VR headsets is er 1 die zonder twijfel het meest populair is, dat is althans als je populariteit afmeet in termen van aantallen en dat is de Google Cardboard. Volgens velen mag het geen VR bril heten maar er is tegelijk ook een grote schare grote fans (waaronder ikzelf) Wat Google heeft weten