Daydream Smartphones

Je bent hier:Home-VR brillen Mobiel-Daydream Smartphones

Google Daydream is het Virtual Reality platform van Google, recent werd de eerste VR headset in dit ecosysteem gereleased: De Google View.

Het is zo dat deze Daydream Headset niet zonder meer compatible is met elke smartphone.
De  Smartphone synct, zonder gebruik te maken van connectortjes etc met de headset, als je Smartphone dus niet “Daydream Certified” is zal een en ander gewoon niet werken.

Omdat de Daydream Certified Smartphones in de komende tijd langzaam en stuk voor stuk op de markt zullen komen houden we hier bij welke devices geschikt zijn en het “VR keurmerk” van Google dragen.

De Smartphones die we hier vermelden zijn officieel door Google gecertificeerd, we vermelden geen exemplaren die door de fabrikant wel als certified zijn aangemerkt maar (nog) niet door Google erkend.

Missen we er hier eentje? Laat het ons even weten!

Google Daydream Certified Smartphones:

Google Pixel:

Zowel de 5 inch als de 5.5 inch versie van Googles allereerste Pixel Phone worden geleverd met Daydrea installatie. Met hun krachtige Snapdragon 821 processor, 4GB RAM en een AMOLED display ben je klaar voor een hoge kwaliteit VR met de Google View.

Afbeeldingsresultaat voor google pixel

Huawei Mate 9 Pro

Op 11 november 2016 bevestigd door  Google’s Vice president VR: Clay Bavor
Met een 1.8GHz octa-core HiSilicon Kirin 960 processor (ja echt ;-)), 4GB RAM en een 5.5 inch AMOLED scherm (1080×1920) is dit toestel officieel Daydream certified.

Afbeeldingsresultaat voor Huawei Mate 9 Pro

Motorola: Moto Z en Z Force

Op 21-11-2016 bevestigd Motorola op zijn blog dat de Moto Z en Z Force Daydream Certified zijn. Dit dankzij een update naar Nougat 7.0
De Moto Z is voorzien van een Snapdragon 820 quadcore en beschikt over 4Gb RAM, het toestel is voorzien van een 5.5 inch 4K Amoled scherm, de Moto Z Force is voorzien van een Hexacore processor en beschikt over een wat betere camera.

Moto Z and Moto Z Force: Now Daydream-Ready

 

ASUS ZenFone AR

In januari 2017, tijdens de CES aangekondigd zal de Zenfone AR Daydream Certified zijn. De ZenFone zal voorzien zijn van een 5.7 inch Super AMOLED display met een resolutie van 2560×1440. De Zenfone is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 821 en maar liefst 8GB RAM. De telefoon beschikt verder over het door ASUS ontworpen “Vapor Cooling system”

Naast Daydream certified is deze Smartphone ook nog eens Google Tango ondersteund wat de Smartphone Augmented Reality mogelijkheden geeft. Zenfone AR is voor dit doel voorzien van het “ASUS TriCam System” wat gaat zorgen voor gedetailleerde en intelligente mapping van je omgeving (waarbij de Smartphone ook nog in staat is om te “leren”). Verder zijn er uiteraard positionele tracking en detectie voor diepte aan boord.

 

asus-zenphone

ASUS kondigt Daydream en Google Tango ondersteunde smartphone: The ZenFone AR aan

Door: | 2017-11-01T14:55:57+00:00 5 januari 2017|Categorieën: Daydream Smartphones, mg|

ASUS kondigt vandaag zijn nieuwste Smartphone aan en dit is er niet zomaar een! De Zenfone AR zal naar verluidt Google Tango "enabled" zijn (lees hier wat Google Tango eigenlijk is) en ondersteunt daarnaast ook Google Daydream VR. Dit lijkt misschien op het eerste gezicht niet heel bijzonder maar er is nogal wat technisch vernuft