Viro Media eenvoudige VR apps voor het zakenleven

Je bent hier:Home-mg-Viro Media eenvoudige VR apps voor het zakenleven

Een van de grootste drempels op voor het creëren van VR content is momenteel wel de complexiteit die al snel om de hoek komt kijken. Gelukkig is er inmiddels al wel een aantal platformen wat deze complexiteit behoorlijk terugbrengt. Zeker als het gaat om wat eenvoudigere eisen qua funcionaliteit van een app, tenslotte vraagt niet iedere app om een wereld aan mogelijkheden.

Viro Media is een voorbeeld van zon platform, hun doelstelling is het zijn van de simpelste oplossing voor bedrijven om hun eigen App te creeren en beschikbaar te maken op de diverse mobiele “OS”en”. Het platform maakt gebruik van het React framework en een (gepatenteerde) rendering engine. Met een volledige set aan tools worden ontwikkelaars in staat gesteld om, na een eenvoudige “Quick starting guide” aan de gang te gaan met ontwikkelen.

Middels het platform kan er een VR app gemaakt worden zonder dat daar 1 regel code voor nodig is, het eindresultaat is compatible met Google Daydream, Gear VR en Google Cardboard voor zowel iOS als Android.

De tool is pas net gelanceerd dus er is uiteraard nog niet heel veel “gebouwd”, voor de gelegenheid heeft het Viro team al wel enkele demo’s gemaakt die je in onderstaande video kan bekijken.

  • Onroerend goed: interactieve virtual tours met 360°/panoramische fotos inclusief hotspots
  • Toerisme: Immersive foto en video van vakantielocaties
  • Entertainment: custom made theaters of virtuele omgevingen waar gebruikers van diverse media kunnen genieten
  • Educatie: Een hele nieuwe en vooral boeiende manier van interactief lesgeven of trainen
  • Retail / E commerce: Geef je klanten een product bijna letterlijk in handen, denk jij dat dit je conversie verhoogt? 😉

Voor meer info of om gelijk van start te gaan kijk je hier (of download de iOS app hier en voor Android hier)

 

 

 

Door: | 2017-11-01T14:55:19+00:00 23 maart 2017|Categorieën: mg|

Laat een reactie achter