Vimeo introduceert 360° video support

Je bent hier:Home-mg-Vimeo introduceert 360° video support

Het heeft echt wel even geduurd maar ook videoplatform Vimeo heeft 360° video geïntroduceerd op het platform. De content is beschikbaar op het Web (supported browsers), vanaf de mobiele Apps en diverse VR headsets. Waar Youtube al in 2015 besloot het formaat te introduceren is Vimeo redelijk terughoudend geweest, redenen hiervoor zijn ons niet bekend.

Maarrrr beter laat dan nooit en Vimeo laat wel zien dat ze het in 1 keer goed willen doen. Zo is er support voor:

  • 8K content
  • Monoscopisc & Stereoscopics
  • Offline HD playback
  • Een mooi 360° kompas om je te helpen navigeren in de content

 

Tegelijk is er een volledige “360° video school” beschikbaar gekomen, deze herbergt een volledige serie met tutorials over het opnemen, produceren en editten van het 360° formaat. Volgens een woordvoerder is een van de belangrijke doelstellingen van Vimeo het zijn van een platform waar hoge kwaliteit video te vinden is. De techniek achter de videocompressie en instellingen qua player zijn dan ook goed uitontwikkeld. Met de tutorials ontstaat een waardevolle bron van informatie die mensen in staat stelt ook een hoge kwaliteit video te produceren.

Leuk detail: Vimeo stelt makers van 360° video’s ook in staat om hun werk aan te bieden als huur of koopproduct. Met dit initatief behoort Vimeo tot een klein groepje platformen wat het mogelijk maakt voor de makers van 360° video om hun creaties direct aan te bieden aan de kijker. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken dien je wel een Vimeo Pro of Business member account te hebben. Van de omzet die je behaalt ontvang je uiteindelijk 90%.

 

360° video op Vimeo is beschikbaar via Web, de mobiele Apps en de VR headsets van: Zeiss VR one, Samsung Gear VR en Google Daydream. Support voor Oculus Rift en HTC Vive is onderweg en zal spoedig worden uitgerold.

Je kan Vimeo 360 hier bekijken.

 

Door: | 2017-11-01T14:55:19+00:00 15 maart 2017|Categorieën: mg|

Laat een reactie achter