Sony gaat VR content maken met de Nokia OZO

Je bent hier:Home-mg, VR Films-Sony gaat VR content maken met de Nokia OZO

Sony Pictures heeft een deal gesloten met Nokia voor het gebruik van het OZO 360° cameraplatform om VR content te produceren.
Sony geeft aan dat ze de techniek zullen gaan gebruiken voor zowel de creatie van content als voor het livestream evenementen.

De OZO is niet goedkoop, met zijn $45,000 kale aanschaf is het een van de duurste 360° camera’s die je momenteel kan vinden, het heeft echter wel een goede reden dat Sony graag met het platform wil werken.

Met zijn 8 camera’s schiet de OZO beeld met 2K x 2K resolutie per sensor, daarmee film je ongeveer net zoveel zeer hoge kwaliteit 360° beeld als je normaal met een heel camerateam zou kunnen schieten. Bij de OZO zit alles in 1 betrekkelijk handzame verpakking en dat levert enorme voordelen op.

Nokia’s OZO camera en het bijbehorende pakket professionele tools zijn een perfecte oplossing voor makers van VR content omdat ze naadloos passen in het bestaande productieproces. Daarnaast ondersteunt het livestreaming van content in VR aldus Scot Barbour,  hoofd productietechnologie bij Sony Pictures.

 

Sony is overigens niet de eerste grote filmstudio die een samenwerking aangaat met Nokia, eerder tekende Walt Disney al een deal op.

 

Afbeeldingsresultaat voor nokia ozo

 

Afbeeldingsresultaat voor nokia ozo

 

 

Door: | 2017-11-01T14:56:00+00:00 17 november 2016|Categorieën: mg, VR Films|

Laat een reactie achter