Shazam heeft nu Augmented Reality mogelijkheid

Je bent hier:Home-ag, mg, Uncategorized-Shazam heeft nu Augmented Reality mogelijkheid

Shazam, bekend van de app die in luttele momenten muziek kan herkennen, heeft een Augmented Reality platform gelanceerd voor merken, artiesten en gebruikers wereldwijd.

Shazam begon in het jaar 2000 met de app die tot de dag van vandaag eigenlijk nog steeds hetzelfde doet als toen, het herkennen van muziek. Door een knop in te drukken vertelt Shazam je artiest, nummer en heb je vanuit die view diverse mogelijkheden varierend van “nu luisteren op Spotify” tot aankopen op iTunes.

Shazam maakte in 2015 al bekend dat het zich ging begeven op het terrein van “image recognition” waarmee het een belangrijke stap zet buiten het hun vertrouwde audio.  De techniek stelt gebruikers in staat om zaken als magazines, posters of verpakkingen te scannen waarbij er vervolgens “Dynamische content” zichtbaar wordt.

Deze dynamische content is bij de vakidioot overigens beter bekend als de AR Overlay, ofwel de digitale laag die over de echte wereld wordt heengelegd. De dynamische content kan bestaan uit bijvoorbeeld 3D animaties, games, video maar bijvoorbeeld ook speciale aanbiedingen en mogelijkheden om artikelen aan te schaffen.

shazam_AR

Markers

De AR oplossing van Shazam maakt (vooralsnog) gebruik van Markers. Dit zijn in het geval van Shazam “mini shazam codes” die ongetwijfeld in de vorm van QR codes op het materiaal zullen moeten zijn aangebracht. In het kort werkt het zo: je “kijkt” met je Shazam app naar een poster, op deze poster zit een Shazam code, de App herkent die code en projecteert vervolgens inhoud over de echte wereld heen.

Op zich jammer dat er gebruik wordt gemaakt van Markers, de techniek is inmiddels wel zo ver dat Markerless AR eigenlijk ook wel tot de mogelijkheden zou hebben behoort. Wellicht dat dit richting toekomst nog zal worden veranderd.

Overigens juich ik deze ontwikkeling enorm toe, Shazam is recent door de 1 miljard downloadgrens gegaan wat betekent dat er een gigantische hoeveelheid mensen is die deze app bezitten. Daarnaast is het DE app om zaken te “ontdekken”, de toevoeging van Augmented Reality aan juist deze app betekent volgens mij wederom een behoorlijke push richting mainstream en het nog bekender worden van de techniek.

Hoe krijg ik AR op mijn Shazam?

Eenvoudig, je opent de app en waar je normaal de “Shazam knop” ziet zie je een extra symbooltje in de vorm van een camera icoontje. Tap die aan en je bent klaar om te “AR Shazamen”.

 

 

Door: | 2017-11-01T14:55:19+00:00 17 maart 2017|Categorieën: ag, mg, Uncategorized|

Laat een reactie achter