Ricoh presenteert 360° camera met 24uurs opname en livestream capaciteit

Je bent hier:Home-mg, Uncategorized-Ricoh presenteert 360° camera met 24uurs opname en livestream capaciteit

360° video wordt met de dag populairder en daarmee ook de “strijd om de consument”. In deze strijd proberen electronica fabrikanten zich natuurlijk te onderscheiden en Ricoh heeft ook een manier gevonden om zich te onderscheiden, meer details volgen op korte termijn op de CES2017.

We kennen Ricoh uiteraard al van de Ricoh Theta M15 en Theta S maar met de onthulling van de allereerste 360° camera presenteren die in staat is om 24 uur onafgebroken op te nemen of zelfs te livestreamen onderscheiden ze zich zeker. In eerste instantie zal de camera enkel nog in een developer kit beschikbaar komen, dit om ontwikkelaars in staat te stellen om software te ontwikkelen die de mogelijkheden zo optimaal mogelijk kunnen gaan benutten.

Deze 360° camera, Ricoh R gedoopt, kan naast 24 uur 360° video opnemen ook net zo lang livestreamen, dit gebeurd dan in 360° op 2K resolutie bij 30 FPS. Opnamen worden vastgelegd als MP4 in H.264 formaat bij 120MB/minuut. De output voor Livestreaming kan via USB of HDMI plaatsvinden. De videostitching in de Ricoh R wordt door de camera zelf voor zijn rekening genomen.

Voor dit alles is een adapter noodzakelijk, de Ricoh R zal niet gaan beschikken over een eigen stroomvoorziening. (Dat is wat ons betreft een gemiste kans omdat het apparaat dan best een groot deel van een interessante doelgroep zal missen)

De developer kit zal worden geleverd inclusief camera, statief, een SDK (software developer kit), een toolbox voor de diverse beeldinstellingen en de broncode van dit alles.

Notitie: het uiteindelijke ontwerp van de “R” kan afwijken van de getoonde foto

ricoh_R_360

 

Door: | 2017-11-01T14:55:57+00:00 5 januari 2017|Categorieën: mg, Uncategorized|

Laat een reactie achter