Review: Homido Mini

Je bent hier:Home-VR brillen Mobiel-Review: Homido Mini

Wil jij deze supercoole mini VR bril winnen? Like VRwereld op  Facebook, wij verloten 3 Homido Mini’s onder de eerste 30 likers! Zo in je brievenbus! (let op: like de pagina en niet de post ;-))

Binnen de sterk opkomende markt voor Mobiele VR brillen heb je feitelijk een aantal smaakjes.
Als we zo vrij mogen zijn introduceren we een nieuw begrip als je het hebt over deze VR brillen namelijk: de “Foldable”

Als je het hebt over een Foldable heb je het over een VR bril die in essentie hetzelfde is als een Google Cardboard maar eenvoudig in je zak past en dus overal mee naar toe te nemen is. En zeg nou zelf: de “Coolfactor” is behoorlijk. (“ja uiteraard heb ik gewoon een VR bril op zak, hoezo?”)

Binnen de Foldables heb je de telefoonhoesjes die fungeren als VR bril (bijvoorbeeld de Figment VR) en je hebt “gewoon” Foldables.

Van deze laatste categorie kregen we er een aantal toegestuurd voor een review. We hebben het hier over de Homido Mini, een van de nieuwste telgen uit de Homido familie.
Homido is beslist geen onbekende op het gebied van Mobiele VR brillen, zo is de “Homido Virtual Reality Headset” wereldwijd een groot succes en dat is niet zonder reden.

Tijd dus om deze Homido Mini aan een nader onderzoek te onderwerpen:

 

Wat zit er in de doos?homido_mini_review_verpakking

De Homido Mini komt eigenlijk niet in een doos maar wordt geleverd in een keurig biologisch afbreekbaar plastic
zakje.
Een mooie manier van verpakken omdat meer verpakkingsmateriaal ook niet nodig is bij dit kleinood en oog voor het milieu is wat ons betreft altijd een plus!

 

Wat koop je precies?

De Homido Mini is compact, in opgevouwen toestand meet het kleinnood: Dikte: 16.5mm x Breedte: 66 mm Hoogte: 55mm

Als je hem uitklapt heb je een brilletje van krap 13 cm breed in handen.

Het gebruikte materiaal is voelbaar van een goede kwaliteit, het vouwmechanisme werkt op basis van een tandwielconstructie op het midden van de twee helften die en voelt stevig aan. De lenzen zijn ook van een goede kwaliteit en leveren een fraai helder, breed zichtveld op.
Ondanks het kleine formaat heb je toch wel wat in handen en dat is dan ook hoe het aanvoelt. De bril weegt 21 gram exact.

homido_post_scharnier

Het gebruik

Eenvoudig: je klapt hem uit en schuift hem op je telefoon. Het gebruikte kunststof is vrij zacht dus de kans dat je krassen in het display van je Smartphone maakt is niet groot, toch voelt het enigzins ongemakkelijk omdat je nog wel wat kracht moet zetten.
Dit gaat na een aantal rondes echter al snel soepeler.

Homido heeft een uitgebreide collectie aan Apps en een eigen Player beschikbaar (Homido Center en Homido Player)
Aanrader om deze te downloaden, er is voor elk wat wils en een leuke kans voor een eerste kennismaking met VR.

Wij gebruikten de Homido Mini in combinatie met een iPhone 6S en hadden de grootste lol van deze Foldable. We testen diverse Apps uit het Homido Center, keken er Youtube 360° video en Jaunt VR mee en kwamen eigenlijk tot de ontdekking dat, hoe simpel ook, dit echt een leuk product is.

Enige nadeel wat we kunnen benoemen is het feit dat de lensafstand (lens tot display) niet aan te passen is, hierdoor zullen sommige mensen wat meer moeite hebben met “scherpstellen” wat op den duur vermoeiend kan zijn.

Conclusie

Voor E14,95 koop je een erg leuk product met een enorme “Cool Factor”, daarnaast heb je een VR brilletje van een fatsoenlijke kwaliteit in handen waar je uren plezier van zult hebben.
Je bestelt de Homido Mini op de webiste van Homido.

homido_mini_review

Door: | 2016-10-24T08:36:22+00:00 11 april 2016|Categorieën: VR brillen Mobiel|

Laat een reactie achter