Review: Fiit VR

Je bent hier:Home-VR brillen Mobiel-Review: Fiit VR

Het aanbod goedkope VR brillen groeit met de dag en je ziet eigenlijk door de bomen het bos niet meer. Als je kijkt op sites als AliExpress en Banggood kom je al snel tot de ontdekking dat een beetje geschikte mobiele VR bril voor maximaal enkele tientjes verkrijgbaar is.
Prijzen zijn uiteraard afhankelijk van het feit of er ook een gamepad of bluetooth controller bijgeleverd wordt en qua aanbieders is er uiteraard ook nog wel verschil, zoek dus even goed voordat je wat bestelt 😉

Wij namen de proef op de som met 1 van de vele modellen die wel heel erg lijken op een Samsung Gear VR: de Fiit VR, en waren eigenlijk best verrast!

 

Wat zit er in de doos?

De headset kwam niet echt aan in een doos maar in een soort van “airbag pack” maar dit terzijde.

  • De headset
  • Hoofdband
  • Schoonmaakdoekje
  • Gebruiksaanwijzing

 

Wat koop je precies?

De Fiit VR doet wel heel erg sterk denken aan een Samsung Gear VR, niet alleen qua vormgeving maar ook qua gebruikt materiaal. Je hebt een fiit__VR_review_2behoorlijke VR bril in handen, zeker als je kijkt naar de aanschafprijs van E16,- inclusief verzending.
De hoofdband voelt goed aan, is goed afgewerkt en breed genoeg om een goed draagcomfort te bieden.
Verder heeft deze bril verstelbare lenzen van een behoorlijke kwaliteit en is de pasvorm wat ons betreft voldoende.

Het gebruik

Je Smartphone gaat in een verstelbare houder in de voorkant. Dit voelt wat ons betreft beter aan dan de “zuignapjes constructie” die je ook fiit__VR_4regelmatig tegenkomt bij de goedkopere VR brillen.
Een foamkussentje zorg er bij het sluiten voor dat je Smartphone goed blijft zitten.

We testen deze bril met een aantal toepassingen en zijn eigenlijk best aangenaam verrast door het beeld, de lenzen zijn echt van een zeer fatsoenlijke kwaliteit en dat merk je gelijk, ook het feit dat de lenzen verstelbaar zijn draagt bij aan de beeldbeleving.

De pasvorm is voldoende, verder is er qua ergonomie duidelijk nagedacht over deze headset, de bril is voorzien van een voldoende hoeveelheid “Foam cushioning” waardoor een en ander goed draagbaar is.
Het probleem van beslagen glazen is, net als bij veel andere brillen, ook bij deze bril aanwezig. Dit schijnt toch iets te zijn wat erg lastig is op te lossen, er zijn overigens wel middeltjes in de handel die je eenmalig aan kan brengen om dit probleem op te lossen zoals een Nano coating.

Wat een nadeel is aan deze bril is het feit dat er geen bedieningsmogelijkheden op de bril aanwezig zijn, er zit geen “magnetic slide” op en dat is wat lastig. Deze bril is ook te verkrijgen met een bluetooth controller alleen biedt dit enkel een uitkomst voor Android gebruikers, een en ander is niet compatible met iOS en iPhonegebruikers moeten dan ook elke keer de klep openen om bijvoorbeeld een andere app te openen.
Uiteraard werkt de headtracking wel gewoon (dit staat feitelijk ook los van de VR bril)

Conclusie

Voor dit bedrag haal je een zeer fatsoenlijke VR headset in huis, het geheel voelt solide aan en kent een behoorlijk draagcomfort. De lenzen doen goed hun werk en zorgen voor een goed beeld met een voldoende FOV. Het is de perfecte middenweg voor als je een Cardboard wel erg basic vindt maar je eigenlijk ook nog niet echt diep in de buidel wil tasten. We willen het geen Samsung Gear VR killer noemen maar je krijgt zeker geen spijt van je aankoop als je besluit deze Fiit VR aan te schaffen.

Wij bestelden deze bril via AliExpress

fiit__VR_Review_1

Door: | 2016-10-24T08:36:21+00:00 25 april 2016|Categorieën: VR brillen Mobiel|

Laat een reactie achter