Playstation VR al 1 miljoen keer over de toonbank

Je bent hier:Home-mg, Playstation VR-Playstation VR al 1 miljoen keer over de toonbank

Eindelijk weer een tastbaar cijfer! Aangezien de heren VR brillen producenten niet heel mededeelzaam zijn moeten we ons helaas met enige regelmaat afvragen of al die fantastische projecties van diverse analisten niet wat stevig zijn. Maar we hebben weer een echt aantal te pakken!

Sony heeft namelijk in een interview met de New York Times verklaar dat het inmiddels ruim 915.000 Playstation VR headsets heeft verkocht. Het heeft Sony nog geen 6 maanden gekost om deze mijlpaal te bereiken en dat is eigenlijk best wel snel. De Playstation VR kwam in October 2016 voor het eerst beschikbaar en bood met een prijskaartje van E399,- net een wat lagere drempel tot aankoop dan de veel duurdere Oculus Rift en HTC Vive. Tel daarbij op dat je voor die laatste twee nog een behoorlijk volwassen PC moet aanschaffen en een groot deel van de verklaring van dit succes is wel verklaard.

De Playstation VR plug je namelijk gewoon in je bestaande PS4 en van deze zeer populaire console staan er tientallen miljoenen bij huishoudens wereldwijd.

Sony is zelf ook aangenaam verrast met het resultaat, volgens zeggen stond er een doel van 1 miljoen verkochte headsets voor half april, dat is dus ruimschoots gehaald. Het bedrijf zit overigens niet stil, er wordt hard gewerkt aan meer content en verwacht nog dit jaar enkele nieuwe titels uit te gaan brengen. Dit ondermeer in partnership met Capcom (bekend van Resident Evil 7). Verder staat er een nieuwe controller op de planning. Deze als pistool of geweer vormgegeven controller zal het spelplezier in met name First Person Shooters aanzienlijk gaan verhogen.

Met de verkoopcijfers van Sony maar ook de recent bekendgemaakte verkoopcijfers van de Samsung Gear VR (5 miljoen verkochte exemplaren) geven wel enigzins de richting aan van de prijselasticiteit qua verkoopprijzen. Niet helemaal te vergelijken omdat de Gear een mobiele VR bril is maar duidelijk is dat bedragen tot E100,- voor een goede kwaliteit mobiele VR bril en max E399,- voor een VR HMD toch wel beter werken dan de 800/900 euro (ex PC!) voor Oculus en HTC. Hoewel daaraan toegevoegd mag worden dat deze 2 headsets uiteraard een betere kwaliteit leveren. (overigens niet heel veel beter dan de PSVR)

 

 

Door: | 2017-11-01T14:55:20+00:00 27 februari 2017|Categorieën: mg, Playstation VR|

Laat een reactie achter