Petrified Forest National Park, Arizona, Verenigde Staten

Je bent hier:Home-360° reisblog USA, VR Content, VR in de praktijk-Petrified Forest National Park, Arizona, Verenigde Staten

Bizarre rotsformaties, torenhoge watervallen, reusachtige cactussen, immense woestijnen, borrelende modderpoelen, diepe canyons, en de grootste bomen op aarde. In een serie 360° video’s neem ik je mee naar de mooiste plekjes in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

We blijven nog even in de woestijn, op een plek waar zo’n 200 miljoen jaar geleden een rivier door een woud stroomde. Omgevallen bomen belandden in de rivierbedding en werden begraven onder een dikke laag leem. Grondwater, rijk aan mineralen (siliciumdioxide), drong langzaam de stammen binnen en verving de organische moleculen van het hout. Het resultaat: duizenden replica’s van boomstammen gemaakt van keihard kwarts-kristal! Dit proces duurt miljoenen jaren en door erosie komen de versteende boomstammen weer aan het aardoppervlak.

Pak snel je headset en laat je betoveren door dit bizarre landschap. Nergens ter wereld vind je zo veel versteend hout als in Petrified Forest (versteend woud). Vanaf de buitenkant zijn de stukken steen nauwelijks van echt hout te onderscheiden. De binnenkant heeft vaak prachtige kleuren die zijn ontstaan door mineralen zoals ijzeroxide (rood, geel, oranje, paars), mangaanoxide (zwart en grijs) en puur kwarts (wit).

 

Vragen of opmerkingen? Laat dan een berichtje achter op YouTube. Op de hoogte blijven van m’n nieuwste 360º videos? Abonneer je dan op m’n YouTube-kanaal: youtube.com/c/jonathation. Dankjewel!

Door: | 2016-11-24T10:22:28+00:00 17 februari 2017|Categorieën: 360° reisblog USA, VR Content, VR in de praktijk|

Laat een reactie achter