Opening The VR Room in Utrecht: een verslag

Je bent hier:Home-mg-Opening The VR Room in Utrecht: een verslag

Afgelopen vrijdag, 10 februari, was daar de opening van het nieuwe pand van The VR Room in Utrecht.

Als eerste viel in ieder geval op dat de bereikbaarheid top is! Dat is volgens mij al een aardig pluspunt, de locatie is tegenover de Jaarbeurs gelegen en is buitengewoon goed bereikbaar met het OV. Ook met de auto kan je er overigens goed terecht. Grappig detail is dat The VR Room het pand deelt met Escape Room Get out of here, dus je hebt alles onder 1 dak!

Dat is ook een van de doelstellingen die Wouter van den Bijgaart, oprichter en eigenaar van The VR Room, voor ogen heeft.

“De combinatie: The VR Room en Escape Room: Get out of here, is het nieuwe bowlen en lasergamen.” aldus Wouter.

“Echt een ‘hub’ waar mensen een hele middag twee activiteiten kunnen doen.”

De sfeer was gezellig en ongedwongen, de genodigden werden door Wouter van den Bijgaart, en zijn team ontvangen en er waren al snel diverse goede gesprekken op gang. Na de nodige versnaperingen was het tijd voor D66 wethouder Jeroen Kreijkamp om het officiële openingswoord te verrichten. Hij sprak zich zeer positief uit over het feit dat het pand een mooie bestemming had gekregen door de inspanningen van Wouter, ook de ondernemersgeest van Wouter passeerde de revue en het pand was officieel geopend.

Tijd om eens even rond te kijken wat er is neergezet, als eerste valt op dat het pand een bepaalde ongedwongenheid uitstraalt, verwacht geen marmeren vloeren en kristallen kroonluchters. Verwacht zeker wel een ontspannen sfeer en aankleding die af is, er is het nodige geïnvesteerd in grafisch materiaal en dit geeft net even wat extra’s.

 

The “Rooms”

Op naar boven waar de daadwerkelijke “Rooms” zich bevinden. Er was ten tijde van de opening 1 Room beschikbaar, nog voor de zomer zullen er nog 3 Rooms klaar zijn voor gebruik waarmee er uiteindelijk maar liefst 4 Rooms beschikbaar zijn.

De VR room die we bekijken is ruim en open van opzet en ademt dezelfde ontspannen sfeer uit. Het voelt eigenlijk gewoon als een grote huiskamer waar je gezellig met een clubje vrienden of collegas op de bank neerploft om een leuke tijd te hebben.

De room is voorzien van 2 “speelplekken” die slim zijn ingericht, er zijn “meekijkschermen” gemonteerd waarop degenen die niet aan het spelen zijn kunnen meekijken met wat de speler op dat moment ziet. Dit is een slimme zet, Virtual Reality is een redelijk “standalone” activiteit en je wilt voorkomen dat degenen die niet aan het spelen zijn zich binnen de kortste keren gaan zitten vervelen. Er is al aardig wat actie en er wordt lustig op losgeschoten, geknokt en in achtbanen rondgevlogen. De toegevoegde waarde van de meekijkschermen wordt ook gelijk bevestigd, het is op deze manier eigenlijk best een hele sociale gelegenheid dat Virtual Reality!

Er wordt gelachen, gepraat en van alles uitgeprobeerd. Leuk detail is zondermeer de “Mixed Reality” shooter waarbij je zelfs de mogelijkheid hebt om weg te duiken achter zandzakken (ja echte zandzakken!) en bijvoorbeeld je machinegun er op te laten rusten. Een en ander voelt natuurlijk aan in de ervaring en wat mij betreft zijn dit soort ervaringen nou juist datgene wat waarde toevoegt aan The VR Room.

 

Toekomstplannen

Ik spreek Wouter even en deze vertelt over de toekomst:

“De doelstelling is om het merk “The VR Room” in heel Nederland op de kaart te gaan zetten. We zijn nu bezig met een locatie in Amsterdam, maar willen het uiteindelijk in alle grote steden gaan uitrollen.”

Ik zie een geboren ondernemer staan die exact weet wat hij wil, daarnaast bewijst Wouter, samen met zijn team, dat dit concept zeker succesvol kan zijn. Voorlopig is The VR Room volgeboekt en dat bewijst volgens redelijk overtuigend de potentie van het concept.

Wil jij ook een leuk en buitengewoon origineel avondje uit, bedrijfsuitje of gewoon zomaar een paar uur lol trappen? Zeker doen en gelijk even boeken bij The VR Room!

 

Door: | 2017-11-01T14:55:20+00:00 14 februari 2017|Categorieën: mg|

Laat een reactie achter