MR Headsets

Je bent hier:Home-MR Headsets

Een Mixed Reality headset is in de basis hetzelfde als een Augmented Reality bril, toch zijn er een paar belangrijke verschillen.

Net als bij Augmented Reality is een Mixed Reality headset voorzien van transparante lenzen zodat je de “echte wereld” om je heen gewoon ziet. De digitale elementen worden aan de binnenkant van de glazen weergegeven en mixt naadloos met je daadwerkelijke omgeving (daar komt ook de term Mixed Reality of kortweg MR genoemd)

Verder is de bril voorzien van Camera’s en diverse andere sensoren (Infrarood, Gyroscope, magnometer, accelerometer) zodat de bril “weet” waar fysieke objecten zich bevinden.

De Mixed Reality bril gebruikt zijn arsenaal aan sensoren om een nauwkeurige digitale “kaart” van zijn omgeving te maken, inclusief alle objecten die zich hierin bevinden. Doordat de headset een nauwkeurig beeld heeft van zijn omgeving wordt het mogelijk om virtuele objecten te laten “interacteren” met fysieke maar ook met elkaar onderling.

De bekendste voorbeelden van Mixed Reality headsets zijn, tot nu Microsoft Hololens en Magic Leap.

Magic Leap is de hoogst gewaardeerde Startup ooit en het bedrijf hult zich, tot nu, in mysterie…. (lees hier alle details en het laatste nieuws over dit bedrijf), een bedrijf wat binnenkort een Mixed Reality bril zal onthullen welke, naar verwachting ook voor de “gewone consument” binnen handbereik zal zijn.

Ook Micrsoft werkt al langere tijd aan een een Mixed Reality bril; van de zogenaamde Hololens zijn inmiddels DK’s (developer kits) beschikbaar, de verwachting is echter dat deze bril niet op korte termijn voor de gemiddelde consument beschikbaar zal zijn.

Portal op de Hololens lijkt nu al een superhit

Door: | 2017-03-13T11:19:17+00:00 7 februari 2017|Categorieën: Microsoft Hololens, Mixed Reality, MR Headsets|

Portal is een door Valve ontwikkelde Game en werd in 2007 voor het eerst uitgegeven. Het spel bestaat uit een serie puzzels je op dient te lossen door gebruik te maken van de "Aperture Science Handheld Portal Device" , een toestel dat in staat is om portals te creëren op bepaalde vlakke oppervlakken. De bedoeling van elke

Meta 2 Dev kits worden vanaf vandaag verstuurd

Door: | 2017-03-13T11:20:35+00:00 22 december 2016|Categorieën: Meta 2, Mixed Reality, MR Headsets|

Metavision heeft aangekondigd per direct te beginnen met het versturen van de Pre-orders van de Meta 2 Developer kit nadat de levering in juni werd uitgesteld. De Meta 2 is een Augmented Reality headset en voorziet jouw fysieke omgeving van een extra digitale laag (lees hier wat Augmented Reality precies is) Deze headset onderscheidt zich

Magic Leap CEO: mijlpaal in ontwikkeling gepasseerd, nieuw ontwerppatent openbaar

Door: | 2017-03-13T11:20:54+00:00 26 oktober 2016|Categorieën: Magic Leap, Mixed Reality, MR Headsets|

We hebben er al het nodige over geschreven: Magic Leap, de in stilte en mysterie gehulde producent van iets wat waarschijnlijk Magic Leap gaat heten. Het bedrijf behoort tot de hoogst gewaardeerde startups ooit en wist recordbedragen aan investering binnen te halen. Tot de investeerders behoren onder andere Google, Qualcomm en Alibaba en het bedrijf is

Magic Leap staat op het punt van onthullen

Door: | 2017-03-13T11:21:11+00:00 14 juli 2016|Categorieën: Magic Leap, Mixed Reality, MR Headsets|

Een van de hoogst gewaardeerde Startups ooit, Magic Leap, staat op het punt om zijn Augmented Reality (of Mixed Reality) bril te onthullen aan het grote publiek. Magic Leap is wel een van de meest mysterieuze bedrijven van het moment, niemand heeft uberhaupt nog ooit een prototype gezien, en niemand weet dus ook wat het