Magic Leap CEO: mijlpaal in ontwikkeling gepasseerd, nieuw ontwerppatent openbaar

Je bent hier:Home-Uncategorized-Magic Leap CEO: mijlpaal in ontwikkeling gepasseerd, nieuw ontwerppatent openbaar

We hebben er al het nodige over geschreven: Magic Leap, de in stilte en mysterie gehulde producent van iets wat waarschijnlijk Magic Leap gaat heten.
Het bedrijf behoort tot de hoogst gewaardeerde startups ooit en wist recordbedragen aan investering binnen te halen.

Tot de investeerders behoren onder andere Google, Qualcomm en Alibaba en het bedrijf is op het moment naar schatting maar liefst 4.5 miljard dollar waard.

Maar er is nog steeds geen product! Zelfs geen prototype! Toch knap 😉

Er is echter weer wat nieuws te melden, Magic Leap diende een patent in voor een “Virtual of Augmented Reality headset met  verstelbare IPD (adjustable interpupillary distance)
Dit is simpelgezegd de afstand tussen je pupillen, het aanpassen van een headset hierop is van groot belang om het beeld correct weer te geven aan de afzonderlijke ogen.

Wat misschien nog interessanter is is het feit dat het patent ook een nieuw ontwerp laat zien, en dat ontwerp lijkt totaal niet op het eerder aangevraagde “Model Patent”
Nu is het zo dat Magic Leap in Juni al zei dat dat patent niks te maken zou hebben met het uiteindelijke ontwerp en we dus nu kunnen concluderen dat dit geen grap was 😉

Het ontwerp laat een zeer compact design zien en lijkt met zijn slanke verschijning ook niet op andere AR brillen (zoals Hololens)
In tegenstelling tot het vorige patent, waarbij CEO Rony Abovitz ten stelligste benadrukte dat dit niet het uiteindelijke productontwerp zou worden wordt er nu wat anders gezegd.

Er kwam een tweet van Abovitz met de tease dat er “Major product dev milestones” behaald zijn, dit is toch wat anders dan de geluiden in Juni en we hebben dan ook het idee dat we redelijk dicht bij een definitief ontwerp zijn.

magicleap_tweet

 

 

 

 

 

 

 

De vraag is nog steeds hoeveel het uiteindelijke product gaat lijken op dit specifieke patent maar gezien het draagcomfort en compactheid van de tekeningen vermoeden we dat het niet veel meer zal afwijken.

 

screen-shot-2016-10-24-at-1-28-57-pm

screen-shot-2016-10-24-at-1-31-18-pm

 

 

Door: | 2017-03-13T11:20:54+00:00 26 oktober 2016|Categorieën: Uncategorized|

Laat een reactie achter