HTC Vive tracker vanaf nu ook in NL leverbaar

Je bent hier:Home-HTC Vive, mg, VR Hardware-HTC Vive tracker vanaf nu ook in NL leverbaar

We hadden het enige tijd geleden al over de “HTC Vive Tracker”. De oplossing waarmee je feitelijk elk object kan omtoveren tot een object wat je in de Virtuele werkelijkheid kan gebruiken.

We zagen in de afgelopen weken al voorbeelden langskomen van het gebruik op honkbalknuppels, geweren, schoenen en zelfs huisdieren. De Vive Tracker is feitelijk niet echt veel meer dan het binnenwerk van een Vive controller en wordt ook op exact dezelfde manier getracked in het Lighthouse tracking systeem.

De Vive tracker staat op de site van HTC nog steeds onder een “For developers” aanduiding op de site van HTC  maar kan inmiddels gewoon besteld worden voor levering in Nederland.

De tracker is voorzien van een connector, een micro USB aansluiting voor het opladen en een standaard 1/4 inch “Camera mount” onderop waarmee de tracker op de meeste gangbare pods/tripods andere camera accessoires geschroefd kan worden. Dat stelt je ook in staat om de tracker eenvoudig en zonder al te hoge kosten te monteren waar je dat wilt door gebruik te maken van de vele accessoires die er op dit gebied verkrijgbaar zijn. (behalve op die huisdieren wellicht)

Een volgeladen tracker heeft een accuduur van ongeveer 4.5 speelduur voordat deze weer aan de lader en uiteraard is het binnenwerk voorzien van draadloze connectivity voor het communiceren met de PC en uiteraard Lighthouse sensors die, net als de Vive Controller, zorgen voor de “trackability”.

De tracker is leverbaar in Nederland en kost je dan E119,- +E27,- aan verzendkosten. Totaal E146,- euro dus waarbij je even in je achterhoofd moet houden dat er wellicht nog invoerheffing bovenop komt van de Nederlandse douane.

htc-vive-tracker-1

 

 

Door: | 2017-11-01T14:55:19+00:00 29 maart 2017|Categorieën: HTC Vive, mg, VR Hardware|

Laat een reactie achter