GoPro onthult 360° Rig “Omni”

Je bent hier:Home-360 Camera-GoPro 360-GoPro onthult 360° Rig “Omni”

De ongekroonde koning van de Actioncams heeft officieel de “Omni” onthuld.
Het zou GoPro’s antwoord moeten zijn op de sterk opkomende 360° videomarkt en de daarbij behorende aantrekkende vraag naar 360° Camera’s.
(We beginnen al met een kleine zijstap: Jammer!!! Dat er nog steeds geen 360° is aangekondigd)

Onder andere Samsung en Nikon brengen op zeer korte termijn 360° camera’s op de markt, deze bevinden zich echter nadrukkelijk in het Actioncam-segment.
De onthulling van GoPro laat, gezien de achtergrond van GoPro opmerkelijk, een heel ander product zien wat feitelijk niet zoveel meer met Actioncams te maken heeft (behalve dat je er een half dozijn van nodig hebt om de “Omni” mee te vullen.)

GoPro heeft feitelijk al een 360° rig op de markt, dit betreft echter een opstelling waarin maar liefst 16 GoPro’s gemonteerd dienen te worden, deze opstelling kost rond de E15.000,- en is daarmee niet echt iets voor de gemiddelde consument.

De “Omni is in essentie niet veel anders, het is eigenlijk ook niet vernieuwend.
Sterker nog: het idee van een “Rig” waarin meerdere camera’s bevestigd moeten worden om tot een 360° resultaat te komen is als zo oud als de weg naar Rome en er zijn vele van dit soort hulpstukken beschikbaar op internet.
De handige doe het zelver haalt de blauwdruk zelfs gratis van internet en print hem zelf op zijn 3D printer uit.

Een groot voordeel wat er wel aan de “Omni” kleeft is het feit dat Gopro aangeeft dat er een specifieke technologie is ontwikkeld die synchronisatie van de beelden tot op Pixel niveau mogelijk maakt. De hoeveelheid tijd die het Video Stitchen in beslag neemt bij deze manier van 360° video schieten zou hiermee behoorlijk gereduceerd kunnen worden.
Er werd niet heel veel uit de doeken gedaan omtrent de specifieke details omtrent de techniek, deze volgen op een later tijdstip.

De prijs werd nog niet bekend gemaakt, ook over een exacte leverdatum werden nog geen mededelingen gedaan.

We wachten verder met smart af wanneer er een 360° Actioncam wordt aangekondigd door GoPro…

We houden je  op de hoogte

 

Door: | 2016-04-08T07:26:09+00:00 8 april 2016|Categorieën: 360 Camera, GoPro 360|

Laat een reactie achter