GoPro 360

Je bent hier:Home-GoPro 360

Er is nog geen GoPro 360° Actioncam beschikbaar. De signalen zijn echter sterk en derhalve hebben we de pagina vast klaargezet.
Tot een officiele release belichten wij hier voor nu de, voor ons, aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat GoPro zeer spoedig een 360° ActionCam op de markt zet

GoPro is waarschijnlijk een van de meest populaire (en eerste) merken als het gaat om “Action Cams”.

Nu is het zo dat GoPro zich enige tijd geleden al wel op het vlak van 360° video begaf, dit zat echter in de professionele hoek en vereiste maar liefst 16 GoPro’s. Er zijn ook diverse, iets eenvoudigere, “360° mounts” verkrijgbaar (of eenvoudigweg zelf te printen) maar tot nu toe blijven de mogelijkheden beperkt. (je zit immers altijd aan meerdere GoPro’s vast en dit brengt ook het onvermijdelijke Video Stitching met zich mee)

GoPro lijkt echter op het punt te staan om een 360° Actioncam voor de “gewone consument” op de markt te brengen.

Wij baseren ons hierbij op een aantal zaken:

  • Tijdens een Youtube presentatie enkele maanden geleden gaf GoPro CEO: Nick Woodman aan dat het bedrijf op korte termijn een “More Casual” 360° camera op de markt zou brengen.
  • GoPro wordt aan alle kanten aangevallen op het gebied van ActionCams met WEL die enorme USP, Samsung Gear VR, Nikon Keymission 360 zijn zomaar twee voorbeelden van 360° actioncams die op korte termijn gereleased zullen worden. GoPro zal niet toestaan dat zijn positie van “King of Actioncams” aangetast wordt en 360° video is nu eenmaal DE standaard van morgen.
  • Last but not least: Op Facebook en Youtube verschijnen steeds meer door GoPro geposte 360° video’s. Onder deze video’s bevinden zich enkele van de meest bekeken 360° Video’s op deze platformen.

Update 8-4-2016: GoPro onthult 360° rig “Omni”, lees er hier meer over.

Een eventuele lancering of verdere nieuwberichten omtrent de aanstaande GoPro 360° Actioncam lees je uiteraard hier op VR Wereld

GoPro onthult 360° Rig “Omni”

Door: | 2017-11-01T15:08:39+00:00 8 april 2016|Categorieën: GoPro 360, mg|

De ongekroonde koning van de Actioncams heeft officieel de "Omni" onthuld. Het zou GoPro's antwoord moeten zijn op de sterk opkomende 360° videomarkt en de daarbij behorende aantrekkende vraag naar 360° Camera's. (We beginnen al met een kleine zijstap: Jammer!!! Dat er nog steeds geen 360° is aangekondigd) Onder andere Samsung en Nikon brengen op zeer