Facebook 360 app debuteert op Samsung Gear VR

Je bent hier:Home-mg-Facebook 360 app debuteert op Samsung Gear VR

Facebook zit tot zijn oren in de Virtual Reality en 360°. In 2014 werd Oculus aangekocht en het bedrijf is sinds die tijd druk bezig om VR en 360° video en foto zoveel mogelijk naar “Mainstream” te duwen. We zien dit bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen op Facebook waar inmiddels alweer een tijdje ondersteuning voor 360° foto en video is. Het uploaden en bekijken van het formaat 360° is inmiddels niet veel ingewikkelder dan een “ouderwetse” foto en het formaat wint snel aan populariteit.

Om dat in cijfers uit te drukken: er zijn momenteel ruim 25 miljoen 360° fotos en meer dan 1 miljoen 360° video’s te vinden op Facebook en het is dan ook tijd voor een volgende stap. Althans dat zal Facebook wellicht gedacht hebben met de lancering van: Facebook 360.

Je raadt het al: Facebook 360 is een app die puur gefocust is op het formaat 360°. De app moet een “one stop shop” gaan zijn voor iedereen die 360° content wil bekijken of het gewoon wil delen met zijn omgeving. De content varieert van amateurfilmpjes tot de mooiste professionele docu’s en wijkt daarmee feitelijk niet af van de “normale” Facebook app.

De app biedt 4 feeds:

  • Ontdekken: hier is de nieuwste en meest populaire content van het moment terug te vinden.
  • Gevolgd: de tijdslijn gericht op updates van je vrienden en paginas die door jou gevolgd worden.
  • Opgeslagen: hier vind je een collectie van content die jij hebt opgeslagen vanaf je Timeline.
  • Timeline: divers, feitelijk hetzelfde als je huidige Timeline.

Het is in de Facebook 360° app, net als je gewend bent van het huidige Facebook, mogelijk om te reageren en tevens kan je de inhoud eenvoudig delen op het huidige Facebook.

De Facebook 360 app is voorlopig alleen nog beschikbaar voor Gear VR maar komt ongetwijfeld ook naar de andere grote VR platforms. Goed om te zien dat het grootste Social Media bedrijf op aarde de beslissing heeft genomen om een duidelijke richting te kiezen voor 360° content.

De vraag is hoe lang het zal gaan duren voordat Facebook 360 populairder is dan het “ouderwetsche” Facebook 😉

 

 

Door: | 2017-11-01T14:55:19+00:00 13 maart 2017|Categorieën: mg|

Laat een reactie achter