Eerste Virtual Reality Escape Room van Nederland opent in Utrecht

Je bent hier:Home-mg-Eerste Virtual Reality Escape Room van Nederland opent in Utrecht

De eerste VR escape Room in Nederland is spoedig een feit, en dat is goed nieuws voor de fans van Escape Rooms EN Virtual Reality!

Oprichter Marvin Chin droomt al jaren, net als vele anderen, van het reizen door tijd en ruimte en vanaf maart is dat ook daadwerkelijk mogelijk.
VR Escape Room Time combineert de Escape Room-rage met een van de grootste trends op dit moment: Virtual Reality, en doet dat ook nog eens op een prachtlocatie: het aan de Leidseweg 90 in Utrecht gelegen Muntgebouw.

Door het gebruik van de technologische mogelijkheden van Virtual Reality, wil spel en entertainment expert Marvin Chin, de Escape Room ervaring naar een hoger niveau brengen. Time wordt een Escape Room met raadsels en uitdagingen in een fysieke ruimte én in Virtual Reality. Met gebruik van onder andere de Oculus Rift zullen de spelers een virtuele wereld in stappen en flink moeten samenwerken om zo snel mogelijk te ontsnappen.

In oktober is de bouw van deze gloednieuwe Escape Room begonnen en de doelstelling is even simpel als ambitieus:

“Mensen omver te blazen, om pupillen groter te zien worden en kippenvel op de huid te toveren”

Dat is in ieder geval wat Marvin Chin op zijn website schrijft en we zien dat ook wel gebeuren, Chin is namelijk niet onbekend in het bedenken van raadsels en belevingen. Eerder creëerde hij al eens een Escape Room in een werfkelder aan de Utrechtse Oudegracht.

Het Muntgebouw is sinds 2013 een evenementen en congreslocatie. Oorspronkelijk werden er in de vorige eeuw munten geslagen waarna het werd omgebouwd als het Geldmuseum, dat haar deuren sloot in 2013.

De schitterende locatie zal vanaf maart onderdak gaan bieden aan deze unieke combinatie van Escape Room en Virtual Reality.

VR Escape Room Time is door particulieren en bedrijven online te boeken via www.escaperoomtime.nl

Door: | 2017-11-01T14:55:20+00:00 13 februari 2017|Categorieën: mg|

Laat een reactie achter