Dutch VR Awards 2017 terugblik en prijswinnaars

Je bent hier:Home-mg-Dutch VR Awards 2017 terugblik en prijswinnaars

Op 9 maart 2017 zijn voor de eerste keer de Dutch VR Awards uitgereikt door Virtual Reality Nederland voor de beste VR en AR projecten van Nederlandse bodem. Dit gebeurde tijdens de Virtual Revolutions 2017.

De dag word uiteraard begonnen met een rondje Virtual Revolutions 2017 en Rapid Pro, de 2 evenementen die, eigenlijk gezamenlijk, een mooi gedeelte van het complex Koningshof in Veldhoven vullen. Het is in eerste instantie wel even zoeken naar Virtual en Augmented Reality tussen al het 3D printing en Lasercutting geweld maar het gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit zullen we maar zeggen.

Om 15.00 vult de zaal zich met genodigden, er zijn in totaal ruim 60 genomineerden en de sfeer is gezellig en ongedwongen. Om 15.15 start de “ceremonie” en is het ook tijd voor pitches! Het gaat om in totaal 8 pitches waarin de deelnemers elk 5 minuten de tijd hebben om hun concept te presenteren aan de aanwezige vakgenoten. Via een online voting tool kan er vervolgens gestemd worden op het concept, factoren waarop onder meer gewaardeerd wordt zijn onder andere: impact op de VR/AR industrie, gebruikerservaring en originaliteit.

Het is erg goed om te zien dat er een enorme verscheidenheid zichtbaar is, wat mij betreft zeer positief want het draagt zeker bij aan het volwassen worden van de industrie. Er komen naast Gaming toepassingen ook andere, veel serieuzere toepassingen aan bod. (for the record: daarmee zeg ik beslit niet dat Gaming niet serieus is!!)

De 8 pitches waarop gestemd kan worden door de aanwezige vakgenoten:

Pitch 1: Ashes to Ashes | Submarine Channel

Pitch 2: Beat the Street | WeMakeVR, Cheil Benelux

Pitch 3: The Loop, Launching the One Plus 3 | DigitasLBI Amsterdam

Pitch 4: VR- eetstoornis | Coolminds

Pitch 5: Corpus VR | inMotion VR

Pitch 6: Landfall | Force Field

Pitch 7: VR data visualization for cancer | Demcon nymus3D

Pitch 8: ToyBoxing | Koen Damen

Zo word dus wel duidelijk dat VR ingezet kan worden voor vele doeleinden, en dat er, naast de enorme mogelijkheden op het gebied van entertainment net zulke grote mogelijkheden liggen op het gebied van medische toepassingen, educatie en sociaal maatschappelijke vraagstukken. En eigenlijk hebben we dan nog maar het topje van de ijsberg te pakken.

And the winners…..

Het is tijd voor de uitreiking van de allereerste Dutch VR Awards!

Uit de ruim 60 inzenders heeft een 4 koppige jury uiteindelijk winnaars gekozen in de 5 categorieën.

 

Categorie 1 – Immersive VR 360 video producties

Ashes to Ashes door Submarine Channel met 100 punten

Jury: “Het is ongelofelijk moeilijk om een dergelijke complexe cineastische 360 video productie in “1 take” op te nemen maar het resultaat is dan ook verbluffend!”

Categorie 2 – Games & Apps voor VR en AR headsets

Landfall door Force Field met 97 punten

Jury: “Dit is de eerste VR game van Nederlandse bodem dat we gezien hebben dat de hoogwaardige beleving van een Playstation of Xbox game haalt!”

 

Categorie 3 – VR en AR Innovaties

Corpus VR door inMotion VR met 92 punten

Jury: “Corpus VR is een unieke platform voor fysiotherapeuten, neurologen en hun patiënten om enerzijds via gedegen meting en anderzijds via gamification het revalidatie proces van bewegingsklachten op een leuke manier te versnellen.”

 

 

Categorie 4 – VR en AR marketing campagnes

The Audi A4 Experience door DigitasLBI Amsterdam met 82 punten

Jury: “Het is ontzettend knap dat vanuit Nederland een kwaliteitsniveau voor VR wordt gehaald dat ingezet wordt door een wereldwijd bekend merk, werkelijk een Nederlands voorbeeld van voorsprong door techniek!”

 

 

Categorie 5 – VR en AR Studentenprojecten

ToyBoxing door Koen Damen met 97 punten

Jury: “Een studentenproject dat de creativiteit laat zien om via technisch slimme oplossingen de virtuele wereld te verbinden met de werkelijke wereld om conditietrainingen veel leuker te maken”

Toyboxing – Koen Damen & Jorian Dane from Jorian on Vimeo.

Extra: de vakgenotenprijs

En tenslotte, de vakgenotenprijs werd na een spannende stemming onder het publiek gewonnen door VR data visualization for cancer research door DEMCON nymus3D.


vr_visualization_cancer_research

 

 

 

 

 

Door: | 2017-11-01T14:55:19+00:00 10 maart 2017|Categorieën: mg|

Laat een reactie achter