Draadloze VR op de HTC Vive met <7ms Latency (!?)

Je bent hier:Home-HTC Vive, mg-Draadloze VR op de HTC Vive met <7ms Latency (!?)

Note: Op de uitgelichte foto zie je de TPcast

Tjsa een van de grootste irritaties voor VR bril bezitters is momenteel wel de bekabeling.

Iedereen kent het wel: je bent lekker “Room scale” bezig en voor je het weet hang je weer in je bedrading. Je kan hier natuurlijk pragmatisch mee omgaan, zo zijn er oplossingen in de vorm van katrolsysteempjes aan het plafond, hengelstatieven etc etc. Maar het is allemaal niet heel zaligmakend…

Nu zijn er diverse initiatieven in ontwikkeling of zelfs al beschikbaar die een oplossing bieden voor dit probleem. (TPcast, KwikVR, QuarkVR).

Goed nieuws omtrent een initatief wat voortkomt uit de koker van HTC zelf: de samenwerking met Intel aan een apparaatje wat WiGig heet. De grootste zorg ten aanzien van het draadloos interfacen van het dataverkeer tussen VR bril en PC zit in de zogenaamde Latency, ofwel de vertraging die optreedt tussen beweging en weergave op je bril. Zodra deze te hoog wordt krijg je al snel last van Motion Sickness, daarnaast draagt het natuurlijk niet echt bij aan een optimale VR Experience.

Op de Computex in Taiwan werden iets meer specificaties bekend gemaakt omtrent de WiGig en als deze blijken te kloppen lijkt de WiGig een erg goede oplossing te zijn voor het “bedradingsprobleem” (want inmiddels noem in ieder geval ik het al wel een probleem ;-))

De WiGig gebruikt de 802.11ad standaard en verstuurd zijn data via de 60GHz band, dit moet volgens HTC “kraakheldere kwaliteit” gaan garanderen met een minimale Latency. Om hun woorden kracht bij te zetten werd aangegeven dat een conceptversie zal worden gepresenteerd op de E3 in Los Angels (over 2 weken)

De minimale Latency werd nog wat verder gespecificeerd, de Latency zal minder dan 7ms bedragen wat, als het zo is, inderdaad minimaal is.

Zo zien we maar weer, de techniek gaat erg snel, als dit device doet wat het moet doen op de snelheid die gewenst is, is het wachten op de 2nd Gen HTC Vive (en andere VR brillen uiteraard) waar deze techniek gewoon aan boord is.

Nog even voordat we van onze kabel verlost zijn ūüėČ

 

 

 

Door: | 2017-11-01T14:55:17+00:00 1 juni 2017|Categorie√ęn: HTC Vive, mg|

Laat een reactie achter