CNN lanceert Immersive journalistiek initiatief: CNNVR

Je bent hier:Home-mg-CNN lanceert Immersive journalistiek initiatief: CNNVR

CNN heeft officieel: CNNVR gelanceerd, een nieuwe “Immersive Journalistiek” afdeling en VR platform welke zich zal gaan bezighouden met het brengen van nieuws en evenementen in 360° video.  CNN was al wel bekend met Virtual Reality. zo werden er afgelopen jaren een aantal initiatieven uitgerold maar deze waren eigenlijk allemaal op projectbasis.

Met de lancering van een hele VR specifieke afdeling compleet met platform gaat CNN echter een stap verder, en ook best een grote stap… De afdeling CNNVR gaat zich bezighouden met de productie van VR content die geschikt zal zijn voor meerdere platforms en devices. Er was al een CNNVR app beschikbaar voor Google Daydream, daarnaast publiceert CNN al VR content via de Samsung VR app (voor Gear) en via de Oculus video app (voor Rift).

De iOS en Android CNN apps supporten nu ook 360° video en ook de desktop site is up and running

Het doel is om op korte termijn te gaan naar een dagelijkse productie cyclus met daarnaast speciale aandacht voor het regelmatig VR livestreamen van evenementen. Voor dit doel zijn inmiddels teams gestationeerd in onder andere: New York, , Londen, Hong Kong, Dubai, Johannesburg, Tokyo en Peking.

Een mooie stap voorwaarts in de ontwikkeling van een buitengewoon boeiend fenomeen: Immersive Journalism.

 

 

Door: | 2017-11-01T14:55:19+00:00 14 maart 2017|Categorieën: mg|

Laat een reactie achter