ASUS kondigt Daydream en Google Tango ondersteunde smartphone: The ZenFone AR aan

Je bent hier:Home-Daydream Smartphones, mg-ASUS kondigt Daydream en Google Tango ondersteunde smartphone: The ZenFone AR aan

ASUS kondigt vandaag zijn nieuwste Smartphone aan en dit is er niet zomaar een! De Zenfone AR zal naar verluidt Google Tango “enabled” zijn (lees hier wat Google Tango eigenlijk is) en ondersteunt daarnaast ook Google Daydream VR. Dit lijkt misschien op het eerste gezicht niet heel bijzonder maar er is nogal wat technisch vernuft nodig om dit in 1 Smartphone te realiseren.

De Zenfone AR zal voorzien zijn van een 5.7 inch Super AMOLED display welke het beeld tevoorschijn tovert met een resolutie van 2560×1440. De Zenfone zal worden aangejaagd door een Qualcomm Snapdragon 821 en voorzien zijn van maar liefst 8GB RAM. De telefoon beschikt om de boel op temperatuur te houden over het door ASUS ontworpen “Vapor Cooling system”

De telefoon is gebouwd op het principe “zien als door je eigen ogen” en ASUS denkt dit te bereiken met een aantal indrukwekkende specificaties. Zo is de Zenfone AR voorzien van het “ASUS TriCam System” wat gaat zorgen voor gedetailleerde en intelligente mapping van je omgeving (waarbij de Smartphone ook nog in staat is om te “leren”). Verder zijn er uiteraard positionele tracking en detectie voor diepte aan boord.

Je kan de ZenFone AR “ergens” in Q2 2017 verwachten, over prijsstelling is nog niks bekend.

De enige andere AR Smartphone die tot nu bekend is gemaakt is de Google Tango Lenovo Phab 2 Pro die in 2016 werd aangekondigd.

zenfonear

 

 

Door: | 2017-11-01T14:55:57+00:00 5 januari 2017|Categorieën: Daydream Smartphones, mg|

Laat een reactie achter