Arches National Park, Utah, Verenigde Staten

Je bent hier:Home-360° reisblog USA, VR Content, VR in de praktijk-Arches National Park, Utah, Verenigde Staten

Bizarre rotsformaties, torenhoge watervallen, reusachtige cactussen, immense woestijnen, borrelende modderpoelen, diepe canyons, en de grootste bomen op aarde. In een serie 360° video’s neem ik je mee naar de mooiste plekjes in het zuidwesten van de Verenigde Staten.

In Arches National Park vind je de grootste concentratie natuurlijke bogen ter wereld. Deze bogen ontstaan doordat water het poreuze zandsteen binnendringt totdat het een diepere, hardere rotslaag bereikt. Hier blijft het water staan en lost langzaam de mineralen op die het zachtere zandsteen bij elkaar houdt. Na verloop van tijd ontstaat er aan de onderkant een gat. Door erosie slijt het omliggende gesteente af en uiteindelijk hou je prachtige bogen over.

Deze 360° video begint met de beroemdste boog, Delicate Arch, die ook staat afgebeeld op dollarmunten en nummerborden in Utah. Het bizarre is dat deze boog helemaal vrij staat van de omliggende rotsen, alsof het daar later is neergezet. In de tweede scène zie je de Landscape Arch. Met een overspanning van 88 meter is dit een van de langste bogen ter wereld.

 

Vragen of opmerkingen? Laat dan een berichtje achter op YouTube. Op de hoogte blijven van m’n nieuwste 360º videos? Abonneer je dan op m’n YouTube-kanaal: youtube.com/c/jonathation. Dankjewel!

Door: | 2016-11-24T10:22:00+00:00 10 maart 2017|Categorieën: 360° reisblog USA, VR Content, VR in de praktijk|

Laat een reactie achter