Ricoh Theta S

Je bent hier:Home-360 Camera-Ricoh Theta S

De Ricoh Theta S, de opvolger van de Ricoh Theta M15. Een kleine, lichte en handzame 360° camera die je overal makkelijk mee naar toe neemt

Je bestelt de Ricoh Theta S het meest voordelig via Coolblue

De Ricoh Theta S

De Ricoh Theta S is, net als zijn voorloper,  een 360° camera uit de categorie: “Voicerecorder”.
De afmetingen maken het makkelijk om hem in je zak te stoppen en hem over mee naar toe te nemen. De camera zou bijvoorbeeld erg geschikt kunnen zijn voor makelaars die “op pad” toch snel even die ene woning in 360° willen vastleggen.

De camera is ten aanzien van zijn voorganger uiterlijk niet echt ingrijpend gewijzigd. De opzet is hetzelfde: “Keep it Simple ….” De sluiterknop zit nog steeds op een handige plek en ook aan de overige controls heeft Ricoh eigenlijk niks gewijzigd.

Dr Ricoh Theta S beschikt over 2 fisheye lenzen van 15MP die de omgeving in beeld brengen met een resolutie van 1920 x 1080 (Full HD) en ook het aantal Frames per Second (FPS) is verdubbeld van 15 naar 30 FPS.

Het interne geheugen verdubbelde van 4GB naar 8GB wat genoeg is om 65 minuten Full HD video op te nemen.
De maximale lengte van opname van video is gegaan van 5 naar 25 minuten.

Verder heeft Ricoh goed geluisterd naar zijn klanten en is er een HDMI aansluiting bijgekomen, daarnaast is het in de videostand zetten van de Theta S een stukje makkelijker dan zijn voorganger. Er is nu een simpele “Toggle” knop aanwezig waarmee je bepaalt of je foto’s wilt nemen of een filmpje wilt maken.

Afsluitend is er ook nog een behoorlijke wijziging in de “Ease of share” gekomen, de content van de Ricoh Theta S is compatible met platformen als Youtube waardoor het delen van de content een stuk eenvoudiger is geworden.

Conclusie:

De Theta S is op een aantal vlakken zeker sterk verbeterd, echter als je de specificaties naast de prijs zet is het wat ons betreft niet de meest optimale keuze. De afmetingen en met name de vorm kunnen echter wel een doorslaggevende factor vormen voor kopers. De modernere bolvormige camera’s als Samsung Gear 360 gaan nou eenmaal wat lastiger in je broekzak.

Details:

De specificaties zien er als volgt uit:

specificaties_Ricoh_Theta_S