Ricoh Theta M15

Je bent hier:Home-360 Camera-Ricoh Theta M15

De Ricoh Theta, kleine, elegant, licht en “doet wat hij moet doen”.
Het is een 360° camera van de eerste generatie en kent al enige tijd een succesvolle opvolger: Ricoh Theta S

De Ricoh Theta M15

De Ricoh Theta is een 360° uit de categorie: “Voicerecorder”, we noemen dit eigenlijk zo omdat de afmetingen daar wel wat aan doen denken. Je pakt hem snel mee en kan hem makkelijk kwijt in je broekzak of vestzakje. Het is eigenlijk de perfecte camera voor bijvoorbeeld makelaars om snel en makkelijk een huis in beeld te brengen.
De camera is leverbaar in een aantal trendy kleuren namelijk, wit, roze, geel en blauw.

De Ricoh beschikt over 2 fisheye lenzen die “Back to Back” in het apparaat zitten, met deze lenzen brengt de Ricoh zijn omgeving in 360° in beeld in foto of video.
De opslag van de Ricoh is, zeker als je deze naast wat modernere camera’s als de Samsung Gear 360 of Nikon Keymission zet, enigzins beperkt.
Met zijn 4GB (niet uitbreidbare) interne geheugen leg je maximaal 60 minuten video of 1.200 foto’s vast, daarnaast is het aantal minuten video wat je “per shoot” kan vastleggen gelimiteerd tot 5 minuten.

De bediening is wat verwarrend, er zijn 3 knoppen aanwwezig, Power On, Wifi en een sluiterknop.
Een foto maken is makkelijk: je zet hem aan en je maakt een foto mbv de sluiterknop, voor video moet je de Wifi knop ingedrukt houden terwijl je de camera aanzet. Dit vereist wat gewenning en geniet wat ons betreft niet de hoofdprijs voor bedieningsgemakt.
Witbalans, ISO en sluitertijd zijn eenvoudig aan te passen.

De foto’s of video haal je van de camera af door middel van de App  (uiteraard eerst op Wifi aanmelden), de beelden kan je vervolgens vanuit de app copieren naar de fotorol van je telefoon.
Conclusie:
Zeker gezien de beperkte opslagcapaciteit en de inmiddels ietwat achterhaalde techniek blijft dit een “leuk cameraatje” echter zouden wij sterk willen adviseren om te kijken naar een modernere camera (bijvoorbeeld de opvolger van deze camera: de Ricoh Theta S)

Details:

De specificaties zien er als volgt uit:

specificaties_Ricoh_Theta_M15