Prijst oculus zich uit de markt?

Je bent hier:Home-VR Brillen HMD-Oculus Rift-Prijst Oculus zich uit de markt?

Recent melden we hier de, naar alle schijn, gelekte adviesprijs voor de Oculus Touch.
Met een adviesprijs van (waarschijnlijk) E200,- schrokken we wel even en tegelijk begonnen we te denken of het zo zou kunnen zijn dat Oculus zichzelf op behoorlijke achterstand zet ten opzichte van de competitie?

Met een adviesprijs van E699,- (NL consument) mag de Oculus Rift dan wel 200,- goedkoper zijn dan de HTC VIVE maar wat blijft er van het prijsverschil over als je de volgende zaken op een rijtje zet:

Full Room VR

HTC VIVE biedt een “Full Room” VR experience, dat wil zeggen dat het trackinggebied van de HTC groot genoeg is om vrij rond te lopen in je VR experience of Virtuele wereld.
Het trackinggebied van de HTC is maar liefst 4.5 mtr x 4.5 mtr groot (tegen 1.5 mtr x 3 mtr voor de Oculus)

Er zijn overigens diverse berichten dat Oculus wel bezig is met eenzelfde “Full Room” mogelijkheid, dit zal echter ook betekenen dat er extra Base Stations moeten komen.

We kunnen ons niet voorstellen dat deze gratis verstrekt gaan worden.

Touch/Motion Controllers

De HTC VIVE wordt compleet geleverd met een set motion controllers.
Als je motion control op je Rift wil (en dat wil je) zul je deze er apart moeten bijkopen tegen een vermoedelijke prijs van E200,-

Totaalprijs

Als je nu de prijzen voor een gelijkwaardige set op een rij zet kom je tot de ontdekking dat de Oculus inclusief de Touch Controllers hetzelfde kost als de HTC VIVE. Als je daarbij optelt dat de HTC het “Full Room” concept kent zou je kunnen zeggen dat Oculus hier in het nadeel is. (dat is overigens alleen het geval als je ook echt een Full room concept wilt uiteraard)

Grootste bedreiging: Playstation VR

Wat ons betreft is dit nog niet eens het grootste gevaar voor Oculus, wij zijn van mening dat de Playstation VR een behoorlijke hoeveelheid roet in het eten gaat gooien voor Oculus.

De Playstation VR gaat straks over de toonbank voor E399,-
Deze wordt excl een (benodigde) Playstation Camera geleverd, deze kost je E59,- en optioneel bestel je er nog een setje PS Move Motion controllers bij. (kijk hier voor details over deze accesoires + pre order mogelijkheid)

Voor circa E500,- ben je dan helemaal klaar, heb je een werkende VR bril met alles erop en eraan.
Voorwaarde hier is overigens wel dat je al een PS4 tot je beschikking hebt

Al met al krijgen wij de indruk dat Oculus zich misschien wel een klein beetje vergaloppeert mochten de Touch Controllers inderdaad E200,- gaan kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *