Stevige prijsverlaging Oculus Rift en Touch controllers

Je bent hier:Home-mg, Oculus Rift-Stevige prijsverlaging Oculus Rift en Touch controllers

Of het nou komt door het enorme succes van de Playstation VR of dat er andere (aanvullende) zaken aan ten grondslag liggen weten we niet. Wat we wel weten is dat de prijsverlaging die Facebook bekend maakt een behoorlijke is. Er is een prijsverlaging op de Oculus Rift headset en op de Touch controllers, elk is met $100,- in prijs verlaagd waarmee de set in totaal een goede E600,- zal gan kosten.

Daarmee wordt de Oculus Rift een heel stuk goedkoper dan zijn grootste concurrent, de HTC Vive, en tegelijkertijd nog maar een euro 100 duurder dan de Playstation VR (als je even de PS camera en Motion controllers meerekend). Buitengewoon goed nieuws want het is een eerste stap richting een prijsniveau waarvan je mag verwachten dat klanten net wat sneller warm zullen gaan lopen voor een High end VR Headset. Daarmee komt de deur voor verdere mainstream adoptie van de techniek ook weer wat verder open te staan.

Want als je het totaalpakket op een rij zet had je vorig jaar nog nodig:

  • Oculus Rift E599,-
  • Touch Controllers E199,-
  • PC E1000,-

Totaal nog net geen E1800,-. Met deze prijsverlaging, en het feit dat de hardware requirements enige tijd geleden al fors naar beneden gingen, is een “totaalpakket Oculus Rift”, inclusief controllers en benodigde PC voor rond de E1000,- te realiseren. Toegegeven: nog steeds een stevig bedrag maar het betekent wel de prijs voor een complete set in krap 1 jaar bijna gehalveerd is. Tellen we nog even niet mee dat ook de prijs voor de “derde camera”, dat is de camera die redelijk betrouwbare “Room scale VR” mogelijk maakt ook verlaagd werde van E79,- naar E59,-.

Een ander stemt wat mij betreft zeer hoopvol!

 

Wireless tracking

Er was nog meer nieuws te melden, en deze hebben met name betrekking op de belemmeringen die er nog steeds wel bestaan op het gebied van met name de Tracking. Iribe geeft desgewenst aan dat de focus op dit moment, en voor de volgende generatie VR headsets, met name ligt op het gebied van Untethered (draadloze) headsets. De techniek die hiervoor verder geperfectioneerd en ingezet zal worden is Inside out tracking. (een systeem wat we kennen van de Hololens)

 

Door: | 2017-11-01T14:55:19+00:00 2 maart 2017|Categorieën: mg, Oculus Rift|

Eén reactie

  1. […] huidige Rift kost je, ondanks de stevige prijsverlaging die we begin maart melden, nog steeds E599,- excl Touch controllers, deze laatste kosten je nog eens […]

Laat een reactie achter