HTC plant een Mobiele VR headset voor 2017

Je bent hier:Home-HTC Vive, mg-HTC plant een Mobiele VR headset voor 2017

Het is een bekend gegeven en heeft een aantal goede redenen: mobiele VR is veruit de meest populaire vorm van Virtual Reality op het moment. De goede redenen liggen met name in aanschafprijs, toegankelijkheid en de hoeveelheid content die er beschikbaar is.

HTC, producent van “High -end” (en High-Price) Virtual Reality headset: Vive lijkt zich deze trend aan te trekken en heeft uitgesproken plannen te hebben voor een eigen mobiele VR headset. Tijdens een evenement vorige week gaf de financiele topman van het bedrijf, Chia-lin Chang, in een interview met CNET aan dat het bedrijf

“Goede plannen heeft op het gebied van de combinatie van mobiliteit en Virtual Reality, Vive is “Top end” en in de komende maanden zullen we meer onthullen omtrent deze plannen”

Wat dit exact betekent is natuurlijk koffiedik kijken, er werd wel een klein tipje van de sluier opgelicht, hij gaf aan dat het hier specifiek niet zal gaan om een “Smartphone in een headset”.

 

Dat zou kunnen betekenen dat HTC van plan is om een Untethered of standalone VR bril op de markt zal gaan brengen waar de nodige hardware in de headset zelf is ingebouwd. Een en ander zou een behoorlijke noviteit zijn en een enorme stap vooruit. Er wordt echter ook aangegeven dat de nieuwe “Flagship Phone” de U Ultra, compatible zal gaan zijn met de headset.

Dat laat ons dus eigenlijk achter met een aantal onbeantwoorde vragen, zou het gaan om een headset die wellicht wel deels wordt aangestuurd door een Smartphone?

Wie het weet mag het zeggen 😉 Aangezien HTC met de Vive wel heeft laten zien dat ze erg goed snappen hoe je een VR headset bouwt zijn de verwachtingen hoog, we volgen dit dan ook op de voet.

 

 

Door: | 2017-11-01T14:55:20+00:00 27 februari 2017|Categorieën: HTC Vive, mg|

Laat een reactie achter