Google en GoPro gaan samenwerken aan 360 camera

Je bent hier:Home-mg, VR Hardware-Google en GoPro gaan samenwerken aan 360 camera

De missende schakel in het de hele VR revolutie is toch wel een klein beetje het gemis aan 360 graden opnamemogelijkheid, tijdens de Google I/O ontwikkelaarsconferentie eind mei maakte Google echter een samenwerkingsverband met GoPro bekend.

Google presenteerde hier zijn “Google Jump” software, de software zal gaan werken in combinatie met een camerastandaard waarin 16 GoPro camera’s geplaatst worden. De Jump software monteert vervolgens alles naadloos aan elkaar waardoor een volwaardig 3D Virtual Reality resultaat ontstaat waarin je tijdens het afspelen gewoon om je heen kan kijken.

De eerste video’s gemaakt met dit nieuwe systeem staan inmiddels op Youtube.

Side note:

gopro 3d printingHet is op zich niet nodig om met 16 cameras te werken, er werden al erg mooie resultaten behaald met 6 camera’s in een 3D geprinte houder , de maker hiervan, Jonas Ginter, een Duitse journalist, heeft het ontwerp hiervan ook gewoon vrijgegeven dus je kan het zelf gelijk proberen! (als je een 3D printer en 6 GoPro camera’s hebt)

De verwachting is dat dit soort camerastandaarden in zeer korte tijd gemeengoed zullen worden en in grote getale verkrijgbaar, waardoor de prijzen ook snel zullen zakken tot die van een “gangbare” camerastandaard. De mogelijkheden die 3D printing bieden stellen iedereen in staat om met een ontwerp, wat vrij verkrijgbaar zal zijn (of zelf te ontwerpen voor de Geeks onder ons) zelf tegen lage kosten een oplossing te printen.

Hetzelfde zal gelden voor de camera’s die gebruikt worden, een GoPro is nu eenmaal wat duurder en andere videocamera’s zullen spoedig gebruikt worden voor dergelijke opstellingen wat de deur, ook voor de gewone consument, wagenwijd openzet om zelf zijn eigen unieke 3D VR content te ontwikkelen.

Youtube op zijn beurt zal in de zeer nabije toekomst overspoeld worden met 3D Virtual Reality filmmateriaal wat het weer erg leuk maakt om een Virtual Reality headset te bezitten!

 

 

Door: | 2017-11-01T15:20:23+00:00 30 mei 2015|Categorieën: mg, VR Hardware|

Laat een reactie achter